top of page

Ranojutarnje blogovanje


Početkom ove godine prijateljica mi je uradila horoskop. Govorila je malo o meni, šta u zvezdama piše o mojoj prošlosti i šta mogu da očekujem od ove godine. Najavila mi je velike promene. Nisam mogla ni da slutim kolike će te promene biti. Prva reakcija je bila strah, šta ako promene budu nagore?! I onda se desila epidemija korone. Ne meni, nego celoj planeti se život promenio i dalje se menja. I niko ne zna u kom to smeru ide. Nabolje ili nagore. I kao što mora da bude, prihvatila sam da se promena desila i da se i dalje dešava.Ja sam zapravo tek počela da držim časova joge i okupila sam jednu malu ali kompaktnu grupu jogina. Sve smo bile zatečene promenom koja nam se desila, zabrinute za svoje zdravlje, ali i za svoju svakodnevicu. A onda smo, htele – ne htele, počele da radimo online. Bez ikakvih očekivanja. Krenulo je prvo privremeno, kao moralna podrška preko Skype-a. Kako se pokazalo da ova promena nije privremena, da je ona došla da ostavi malo dublje posledice, i mi smo prešle na jedan drugačiji nivo i nastavile da vežbamo online, sada na Zoom-u. Ide nam lepo. Uvele smo neke nove časove, neke nove vrste vežbanja. Učimo nove veštine sa informacionim tehnologijama. Napravila sam svoj sajt, pa sam čak pokrenula i ovaj blog.


Zašto blog? Do sada smo imale priliku da se pre ili posle časa sretnemo, razmenimo iskustva, ideje i motivišemo jedna drugu. Tako da časovi u sali nisu samo joga, već mnogo više od toga. Kada smo časove preneli na Zoom, druženje više nije kao pre i nedostaje. Odatle ideja za ovaj blog. Blog jeste jednosmeran, jer samo ja pišem i ne može zameniti živu reč i susret. Kao što ni online čas nije isto što i čas u sali. Ali uzimamo ono što nam se nudi. Ako je ovo mesto za podršku i inspiraciju, onda ćemo pokušati ovako. Promena se još uvek dešava. Još ne znamo gde će nas odvesti. Nošene tim talasom tražimo svoje mesto pod suncem.


Ako želite da pratite moj blog, možda u njemu nađete ideju koja će vas odvesti dalje u vašem razvoju, prijavite se da redovno dobijate obaveštenja o novim postovima ovde.


Ostajte mi zdravo i veselo.


NamasteFoto: @iri_vu

54 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page