top of page

Šta me sprečava da nađem vreme za sebe?

Updated: Aug 15, 2022


Koliko puta smo se našli u situaciji da imamo ideju, želju i nameru, ali kada krenemo u ostvarivanje istih, iskoči neko “ali”? Mnogo puta, barem meni. Posebno kada se ta ideja, želja i namera odnose na mene. Recimo da počnem zdravije da se hranim, smanjim kafu, počnem da vežbam, više šetam, ranije ležem, čitam knjige, zovem prijatelje... Uvek neko ”ali” kao opravdanje zašto to ipak ne može da se ostvari.


Nekad se zaista dese takve okolnosti da svoj plan ne mogu da sprovedem. Da se javi majstor za mašinu da dolazi baš kada ja imam trening trčanja. Ili da nas kumovi pozovu na rođendansko slavlje kada idem na čas aštange. Da povredim prst na stopalu dan pred dogovoreno planinarenje... Moje odluke i u ovakvim situacijama su stvar mog izbora, mojih prioriteta, ali nekako dolaze spolja.


Koliko puta se vama desilo da uplatite časove joge, pilatesa ili fitnesa i da recimo od osam termina odete na tri? Meni nebrojano puta. U tom trenutku najlakše mi je da okrivim neke spoljne faktore. Ali ako sam malo mudrija onda ću da zastanem i razmislim, šta se zapravo desilo, zašto JA nešto nisam ostvarila? Šta sam JA uradila kada sam naišla na prepreku? Da li sam pokušala da je preskočim, zaobiđem, pomerim ili sam jednostavno odustala?


Ja se bavim jogom. A ”ozbiljni”, ”predani” jogiji kažu da jogu treba vežbati najmanje dva sata dnevno. Neki kažu da ni ne započinju ako znaju da neće imati barem dva sata za vežbanje. A šta ako stvarno nemaš svaki dan dva sata samo za sebe? Ne svaki dan, već jednom, dvaput nedeljno? Ne vežbaš jogu?


Ja sam odlučila da počnem svaki dan sa 15-20 minuta ujutru. Toliko ranije ustanem. Kada imam vremena, produžim na 40 minuta, sat vremena. Ne razmišljam više o ona dva sata, ne razmišljam više ni o tome koliko sam duboko ušla u svaki položaj. Razmišljam o tome da sam ja našla svoje vreme. Vreme za sebe. I već sam nešto ostvarila. Druge stvari se same slažu. Ostvare se ili ne. Ovo je moj prioritet u ovom trenutku i na njemu radim, na mojih 15-20 minuta.


Kada je tvoje vreme? Ujutru, pred spavanje, u sred dana... ? Probaj, oseti šta ti prija i onda nastavi. Malim koracima. Stvari će doći na svoje, uverena sam.Foto: @iri_vu

57 views0 comments

Recent Posts

See All

Commenti


bottom of page